The Hills

 

The Story Behind the Reno

 

The Hills renovation project consisted of a full kitchen gut with an emphasis on the statement kitchen island.

Originally, two islands consumed this kitchen, creating a crowded feeling in a spacious kitchen.

BEFORE (1).png
after island (1).png
 
BEFORE island.png
after island.png
 

A new kitchen layout was desired, and with the expertise of designer, Allison Jaffe, an enhanced floor plan was put in place.

Skelly Home increased the perimeter cabinetry, fabricated the customized, spacious island, and extended the existing upper cabinetry all the way up to the 14 ft ceilings.

 

Like many clients, the Hills' homeowners wanted their newly updated kitchen to flow nicely into their older home. This was achieved seamlessly through the plans of Allison and her design team.

The woodwork transitioned from the kitchen into the living area with a custom mini bar and wood feature fireplace.

after island (4).png
9wbJtW2Y.jpg
 
after island (5).png
after island (6).png

Before:

  • Two, non-functional islands

  • Limited cabinet storage

  • Awkward kitchen layout

  • Outdated appliances and finishes

  • Outdated cabinetry

After:

  • Quartz countertops

  • Subway tile backsplash

  • Custom tile focal point backsplash above range

  • Pendant lighting

  • Ceiling height cabinetry

  • Engineered hardwood floors

  • Mini bar and column

  • Custom 16 ft wood feature fireplace and mantle

  • New stair noses + railings